Get Adobe Flash player

Férfi orgazmus zavar (gátolt férfi orgazmus, gátolt magömlés, retardált ejakuláció, elégtelen magömlés, megkésett ejakuláció)

A férfi orgazmus zavar, gátolt magömlés leírása:

A szeretkezés alatt az orgazmus tartós vagy ismétlődő késése, elmaradása, a nemi vágy és izgalom, illetve stimulációs hatások ellenére. A személy normális szexuális ingerlés, és megfelelő izgalmi állapot mellett sem tud eljutni az orgazmusig, vagy eljut, de csak hosszas idő után.

A férfi orgazmus zavar, a gátolt férfi orgazmus gyakorisága:

A többi szexuális funkciózavarhoz képest relatív ritkán fordul elő, 1-3% közötti a gyakorisága.
 

A férfi orgazmus zavar, megkésett ejakuláció lehetséges oka:

Létrejöttének számos oka lehet, így a teljesítményszorongás, a merev vallási előírásokhoz kötődő bűntudat, elkerülő viselkedés, szexuális traumák, párkapcsolati problémák, félelem a nem kívánt terhességtől.
A teljesítményszorongás, az önmegfigyelés ebben az esetben is az elvárthoz képest ellenkező eredményt hoz, hiszen ha a férfi az orgazmus elérésére koncentrál, akkor ezáltal már nem az aktus résztvevője lesz, hanem annak a szemlélője, amely meggátolja az orgazmus elérését.

A férfi orgazmus zavar biológiai oka lehet az alacsony tesztoszteron szint, fejsérülés, gerincvelő sérülés illetve a szimpatikus idegrendszert befolyásoló, gátló hatóanyag, így például az alkohol, magas vérnyomásra szedett gyógyszerek némelyike, illetve némely szorongásoldók és antidepresszánsok, így például a fluoxetin, a prozac a férfiak 15-25%-nál bénítják az ejakulációt.

 

 
Hogyan kaphat segítséget:
 
A párkapcsolati nehézségek, szexuális zavarok, szexuális problémák jelentős része rövidebb-hosszabb pszichológiai tanácsadás illetve párterápia során megszüntethető. Amennyiben úgy érzi, hogy pszichológus, szexológus, szexuálpszichológus, párterapeuta segítségre van szüksége, és szeretne bejelentkezni, időpontot kérni, akkor a fenti Kapcsolat, elérhetőség menőpontra klikkelve fel tudja venni velem a kapcsolatot.
 
 
 
Ha szeretne rendszeresen pszichológiai, szexuálpszicholgia és párkapcsolati témájú írásokat, gondolatokat olvasni, akkor érdemes lap alján található Facebook oldalra feliratkozni vagy ide klikkelni: