Szexuálpszichológus, szexológus, párterapeuta

Füredi Krisztián – pszichológus, szexuálpszichológus, párterapeuta, szexológus

Az általam végzett tanácsadás, szexuálterápia, párterápia összetett szemlélet, tág látókör, emberközpontúság jegyében történik. A hangsúly a párkapcsolati és személyes akadályok, problémák feltérképezésén, és a megoldásukhoz vezető úton való haladás elősegítésén van.

Mint szexuálpszichológus számos olyan problémával találkozom, amely a szex és/vagy a párkapcsolat területét érinti, és ezáltal a boldog és harmonikus élet akadálya egyik, vagy mindkét fél számára. Szexuálpszichológusként fontosnak tartom, hogy a szexuális és párkapcsolati problémák az esetek többségében változtathatóak, megszüntethetőek. Sok esetben ezekkel a problémákkal meg tud küzdeni a pár önmaga, de ha ez nem sikerül, akkor mindenképpen érdemes szexuálpszichológus, illetve párterapeuta segítségét kérni.

Pszichológus diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) szereztem. Egyetemi tanulmányaim mellett, és azt követően több terápiás módszerrel, elmélettel és gyakorlattal is megismerkedtem.
Tanácsadó szakpszichológusi szakvizsgával rendelkezem. A tanácsadó szakpszichológus képzést az ELTE-n végeztem.
Felsőfokú pszichodráma képzésben is részt vettem, ennek nyomán pszichodráma vezető vagyok. Sok éve vezetek pszichodráma csoportokat és workshopokat.
Szexológiát, szexuálpszichológiát, szexuálterápiát a Dr. Szilágyi Vilmos által vezetett képzésen kezdtem el tanulni.
Családterápia területén végzett tanulmányaim elsősorban Dr. Komlósi Piroska nevéhez fűződnek.
Dr. Daubner Béla vezetésével hipnoterápiát és Nlp-t tanultam.

Emellett különféle szakmai tapasztalataim során gyakorlatot szereztem többek között a tréningmódszer, a szervezetfejlesztés és a coaching területein.

A honlap főbb témáiból:

(Leggyakoribb problémák, melyek esetén szexuálpszichológus segíthet.)

Mit jelent az, hogy szexuálpszichológus? A szexuálpszichológus olyan pszichológus szakember, aki széles körű ismeretekkel rendelkezik a pszichológián belül a szexualitás, a párkapcsolat, a család témaköreiben. A szexuálpszichológus a szexuálterápiában a családterápia és a párterápia eszközeit és szemléletétét is felhasználva nyújt segítséget a szexuális és párkapcsolati problémák esetében. A szexuálpszichológus tehát végzettségét tekintve pszichológus, aki alapvetően a szexualitás és a párkapcsolatok területére specializálódott.

Ha úgy érzi, hogy szexuálpszichológus segítségére van szüksége, akkor a fenti e-mail címen kapcsolatba tud velem lépni, és egyeztetni tudunk egy időpontot az első találkozásra.

Füredi Krisztián
szexuálpszichológus


Rendszeres pszichológiai, szexuálpszichológia és párkapcsolati témájú írások, gondolatok a Facebook oldalamon: